Contact|

Babycongres


22 juni 2021 | Online congres

6. Responsieve behandeling van huil- en slaapproblemen bij baby’s tussen 0 en 4 maanden

Online uitvoering: Vooraf opgenomen presentatie als film beschikbaar
Dr. Eline Möller, orthopedagoog en praktijkonderzoeker, De Opvoedpoli

6. Responsieve behandeling van huil- en slaapproblemen bij baby’s tussen 0 en 4 maanden

Werkvorm: Lezing/presentatie (kennisoverdracht).
Online uitvoering: Vooraf opgenomen presentatie als film beschikbaar vanaf 8 september 2020
Leerdoelen

  • kennis over de rol van huilen en slapen bij baby’s bij de band tussen ouder en kind en pathologie bij ouder en kind kennis van het onderliggende werkingsmechanisme van de Happiest Baby-methode;
  • kennis van evidentie voor effectiviteit van behandeling met de Happiest Babymethode;
  • kennis van de toepassing van de Happiest Baby-methode, inclusief de valkuilen.

Doelgroep: Iedereen die werkt met jonge baby’s en ouders van jonge baby's werkt: verloskundigen, kraamverzorgenden, consultatiebureaus, huisartsen, kinderartsen en pedagogisch medewerkers.

Het blijkt dat ouders vaak niet voorbereid zijn op het eerste prille begin als het gaat om huilen en slapen van hun baby. Als ouders problemen ervaren met huilen en slapen kan dit ernstige gevolgen hebben op de korte en lange termijn voor de band tussen ouders en kind en voor pathologie bij zowel het kind als de ouder. Om deze negatieve effecten te voorkomen is het belangrijk huil- en slaapproblemen vroeg te signaleren en te behandelen. In deze lezing behandelt Eline Möller de Happiest Baby-methode, een wetenschappelijk onderbouwde responsieve methode om ontroostbare baby’s in vijf stappen te troosten. In deze lezing staat zij stil bij de onderliggende werkingsmechanismen van de methode en bij evidentie voor effectiviteit van de Happiest Baby-methode. Een belangrijk deel van de lezing gaat over de praktische toepassing van de methode: hoe leer je ouders de Happiest Baby-methode aan?