Contact|

Babycongres


8 september 2020 | Bussum

6. Responsieve behandeling van huil- en slaapproblemen bij baby’s tussen 0 en 4 maanden

Dr. Eline Möller, orthopedagoog en praktijkonderzoeker, De Opvoedpoli
6. Responsieve behandeling van huil- en slaapproblemen bij baby’s tussen 0 en 4 maanden

Werkvorm: Lezing/presentatie (kennisoverdracht).
Leerdoelen

  • kennis over de rol van huilen en slapen bij baby’s bij de band tussen ouder en kind en pathologie bij ouder en kind kennis van het onderliggende werkingsmechanisme van de Happiest Baby-methode;
  • kennis van evidentie voor effectiviteit van behandeling met de Happiest Babymethode;
  • kennis van de toepassing van de Happiest Baby-methode, inclusief de valkuilen.

Doelgroep: Iedereen die werkt met jonge baby’s en ouders van jonge baby's werkt: verloskundigen, kraamverzorgenden, consultatiebureaus, huisartsen, kinderartsen en pedagogisch medewerkers.

Het blijkt dat ouders vaak niet voorbereid zijn op het eerste prille begin als het gaat om huilen en slapen van hun baby. Als ouders problemen ervaren met huilen en slapen kan dit ernstige gevolgen hebben op de korte en lange termijn voor de band tussen ouders en kind en voor pathologie bij zowel het kind als de ouder. Om deze negatieve effecten te voorkomen is het belangrijk huil- en slaapproblemen vroeg te signaleren en te behandelen. In deze lezing behandelt Eline Möller de Happiest Baby-methode, een wetenschappelijk onderbouwde responsieve methode om ontroostbare baby’s in vijf stappen te troosten. In deze lezing staat zij stil bij de onderliggende werkingsmechanismen van de methode en bij evidentie voor effectiviteit van de Happiest Baby-methode. Een belangrijk deel van de lezing gaat over de praktische toepassing van de methode: hoe leer je ouders de Happiest Baby-methode aan?
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.